DESPRE MINE ȘI ACEST JURNAL DE ARTĂ

Sunt o artistă cu o curiozitate nemărginită şi o străduință neîncetată de a mă perfecționa.

Misiunea mea este de a face o diferență în vieţile oamenilor prin singurul lucru care îmi aparține cu adevărat: darul meu și pregătirea mea profesională pentru arta clasică realistă.

Vreau ca acest jurnal să fie un nexus al inspirației pentru tot ceea ce aparţine de universul artistic: teme inspiratoare, curiozități, artiști dăruiţi, cărți de artă motivante, școli de artă unice din întreaga lume, propriile mele observații, informații despre procesul artistic, evenimente de artă și multe altele.

De ce arta figurativă şi realismul clasic

Am fost întotdeauna o admiratoare a artei clasice şi vreau să mă exprim cu sinceritate și integritate printr-o formă de artă care comunică onest și autentic.

Pentru mine, arta realistă este cel mai complex și totodată cel mai direct mod de a înțelege realitatea și legile naturii, însă nu intenționez să argumentez împotriva altor forme de artă vizuală, pentru care am de asemenea un respect deosebit.

Rădăcinile artistice

Încă din copilărie, am fost atrasă de a-mi perfecţiona abilitățile pentru desen și pictură. Am simțit că aceste abilități sunt cel mai bun mijloc prin care pot observa, absorbi și comunica cu alte ființe și lucruri. Fiind încurajată de familie să îmi descopăr și cultiv talentele, am crescut având multe interese și activități creative. Această încurajare a fost benefică dezvoltării personalității mele, însă mi-a fost întotdeauna dificil să mă dedic unui domeniu profesional specific.

Acum, simt că pot împleti pasiunea meu pentru artele vizuale cu fundalul meu educațional în design interior pentru a crea picturi vrednice de înfrumusețat și însuflețit casele oamenilor cu gust.

Călătoria artistică

Încă din primii ani de şcoală, mi-am descoperit afinitatea puternică pentru lectură, istorie și limbi străine, ceea ce a condus la alegerea profilului uman pe parcursul liceului.

De asemenea, am avut ocazia să merg foarte des la teatru și să aprofundez lumea scenei.

Am ales să îmi fac studiile de licenţă în scenografie, deoarece așa puteam amesteca pasiunea mea recent descoperită pentru teatru cu pasiunea mea deja cunoscută pentru desen.

Cu acest prilej, am participat la prima mea pregătire oficială de şase luni cu graficianul şi scenograful Iuri Isar pentru a înțelege mai bine principiile și tehnicile de desen și modul în care acestea se aplică scenografiei.

El a fost primul meu mentor adevărat în artele plastice și voi preţui mereu orele petrecute în atelierul său ca fiind unele dintre amintirile mele preferate.

Un amestec între artă și arhitectură

Scenografia mi-a oferit noi oportunități de a-mi continua educaţia și în alte domenii – în special arhitectura. Datorită abilităților existente şi a dorinței de a călători, mi s-a acordat o bursă de doi ani de către Serviciul German de Schimb Academic pentru a-mi finanța Masteratul în arhitectură de interior la Universitatea de Arte Aplicate RheinMain din Wiesbaden, Germania.

Studiilor mele le-a urmat colaborarea la locul de muncă cu arhitecți calificați, dobândind alături de ei experienţă şi o familiaritate cu ceea ce reprezintă un design de calitate și principii de arhitectură solide.

Abordând spațiile reale în mod creativ, mi-am dezvoltat în continuare încrederea în sine, disciplina și considerația pentru numeroasele elemente care influențează calitatea vieții într-un spațiu locuit. Arhitectura este o artă vie, pentru că există aici și acum.

Un mozaic de interese, o singură chemare adevărată

Am păstrat un interes deosebit pentru arhitectură și modelarea spațiului, însă am simțit nevoia de a mă reorienta către a-mi rafina talentul pentru artă mai degrabă decât a stăpâni desenul digital tehnic. Mă străduiesc în mod constant să echilibrez toate elementele vieții mele, deoarece prin această armonie obțin rezultate mai bune în orice aspect pe care aleg să mă concentrez. Toate studiile mele anterioare au făcut parte din domeniul artelor aplicate, dar arta plastică mi-a fost dintotdeauna cea mai apropiată, deoarece prin actul de creaţie plastică pot să-mi exprim cel mai bine sentimentele și să-mi comunic gândurile.

Pe lângă pasiunea mea pentru artele vizuale, mă străduiesc să îmi dezvolt în continuare gândirea creativă şi în alte domenii care îmi susțin dezvoltarea artistică, inclusiv gătitul, cititul, fotografia și dansul.

Curiozitatea m-a determinat întotdeauna să încerc constant lucruri noi, iar pictura nu este nici primul, nici ultimul meu interes, dar este cel mai important atât în ​​intensitate, cât și în durată, deoarece toate celelalte interese ale mele își aduc contribuția și își găsesc locul în cadrul ei.

Deși acum încep să câștig din arta mea, de la bun început mi-am câștigat existența făcând ceea ce iubesc. Acum sunt determinată să cresc și mai departe armonia vieții mele, dedicându-mă cu totul către a câștiga din arta mea, eliberându-mi astfel tot timpul pentru a-mi urmări adevărata pasiune și menire în viață.

Cum abordez arta

Sunt pasionată de construirea sensului prin arta vizuală, acordând o atenție deosebită modului în care aceasta influenţează experiența privitorului.

Cercetez modul în care energia pe care o emană arta de calitate poate conduce, inspira și sprijini oamenii să se îmbunătățească în eforturile lor personale și profesionale.

Viziunea mea creativă

Fundaţiile viziunii mele, temele pe care vreau ca arta mea să le debordeze, sunt libertatea, creșterea și iubirea. Văd o lume a indivizilor încrezători care se susţin reciproc să crească în armonie. Doresc să-mi exprim entuziasmul pentru creație, pentru integritatea caracterului, pentru bucuria de a împărtăși. Sunt inspirată de natură și doresc să ilustrez legătura dintre ființa umană și mediul natural. Vreau să pictez nevăzutul, ceea ce îi este ascuns ochiului comun. De asemenea, îmi place să îmi creez propriile interpretări ale cosmosului și ale diverselor concepte mitologice, inclusiv cerul. Vreau să le confer paletei și compozițiilor mele o notă jucăușă – o picătură de tinerețe, un strop de eleganță.

Cel mai important scop al meu este să realizez compoziții dinamice cu adevărat captivante și evocatoare, să stăpânesc reprezentarea formelor tridimensionale în mișcare pe suportul static bidimensional.

Experimentând arta eu însămi, îmi dau seama, fără umbră de îndoială, că pentru mine iniţierea în artă este iniţierea în viaţă și că arta este un instrument de creaţie de sine după imaginea idealurilor proprii.

Acum sunt pregătită să-mi urmăresc adevărata chemare şi să primesc călăuzirea Marilor Maeștri din trecut și din prezent.

Și, poate, să ofer la rândul meu călăuzire altora, învățându-i pe alții în mod ușor și accesibil ceea ce eu am învățat cu numeroase eforturi și cheltuieli.

O comunitate de artiști

Ca studentă eternă a profunzimilor nesfârșite ale artei care sunt continuu explorate de nenumărați artiști, școli și profesori din întreaga lume, mă străduiesc să contribui la această aventură alături de alți artiști într-un mediu creativ.

Este planul meu să creez un atelier de artă și cursuri excelente în unde viitorii artiști realiști ai României să își perfecționeaze arta, astfel contribuind la reînnoirea continuă a culturii noastre, la renașterea neîntreruptă a învățăturilor vechi în forme de artă – și în oameni – noi.

Leave a Comment